sábado, 9 de febrero de 2008

Dolor

Así ha sido la semana, dura, dura. El lunes descanse, no me notaba excesivamente cansado pero estaba algo cargado de piernas. El martes me fui a Zaragoza por trabajo y por la tarde salí a rodar por el Parque Grande. Me noté fatal, las piernas no funcionaban, pero a pesar de ello corrí una hora sin demasiado esfuerzo. Al terminar estiramientos a mansalva, baño de agua fría i gel relajante, intentaba recuperar como fuera par seguir los entrenos de la semana. Pensaba estar mejor el miércoles, pero nada de nada. Salí a rodar otra vez, no podía hacer nada más, otra hora por el Parque Grande, arrastrando las piernas, acabé como puede. Eso sí, la hora de carrera continua cada vez me pasa más rápido y con menos esfuerzo. Mas estiramientos, mas agua fría, mas gel. No mejoraba, me vi tan mal que renuncié a entrenar las series que me tocaban al día siguiente.
.
El Parke Grande de Zaragoza. Un buen lugar para correr, con mucho ambiente runner a última hora del día
.
Pero el jueves se obró el milagro. Al llegar la tarde salí a probar sensaciones e increíblemente me notaba ligero. Las piernas me pedían guerra y no las defraudé. Hice lo que tenía previsto en un principio, un 6x1000 recuperando 45 segundos, con la intención de hacer todas las series entre 4:30 y 4:15. Estos fueron los tiempos:

4:35 (calentando, sin mucho esfuerzo)
4:42 (me “empano” pensando en mis cosas)
4:29 (volviendo a lo previsto)
4:18 (la cosa se pone caliente)
4:14 (seguimos la linea)
4:09 (a tope)

Acabé satisfecho y mucho más tranquilo, sintiéndome recuperado por fin del esfuerzo del domingo. Me encantan los entrenos duros de velocidad.
El viernes masaje y en capilla a esperar la tirada más larga de la preparación.
A las 8:30 hemos salido Juan, Abraham (encara no tens el blog?), Karli y yo para meternos entre pecho i espalda 30 Km. de rodaje. Des de el principio no me he notado fresco, pero me veía con suficiente gasolina para aguantar. Los primeros 15 kilometros han pasado volando, comentarios, risas, futuros proyectos, que rápido pasan lo kilómetros cuando corres con amigos. Me he ido sintiendo cada vez mejor y no sufría en exceso. Pero han llegado los últimos 10 kilómetros donde cada vez notaba más pesada las piernas. Los últimos 5 kilómetros he decidido callarme y aguantar como pudiera el ritmo infernal que marcaban los dos galgos que llevaba delante. Los últimos 100 m. eran en subida y ahí nos ha salido a todos nuestra cara más competitiva y más loca y hemos acabado esprintandonos. Como no podía ser de otra manera, Karli “El Mestre” nos ha dejado a tras. Al final he acabado reventado, con 2 horas 26 minutos y con la sensación haber sabido sufrir.
Una semana igual de dura que provechosa donde he aprendido a convivir con el dolor, a 3 semanas del gran día.

21 comentarios:

karli dijo...

T'has portat com un campió Ferran!!
Ha estat molt divertit, t'he vist be i molt controlat, començes a comportarte com un atleta de fons!!
L'sprint hem pensaba que el guanyaria mes facilment, però la primera apretada de l'Abraham i l'aparició del dinosauri Ferran amb les seves mega zancades m'ha fet buidar.me com un cabró!!ha estat molt divertit...jejeje
Ara descansa i aquesta setmana a veure com t'ho combines per sortir algun dia...
Vinga crack, un dia menys per al teu bateig maratonià!!!
Ja t'he enviat les fotos per mail d'aquest matí...

Abraham dijo...

Hola Ferraaaaaaaaannn!!!! Ets un crak, bueno som uns craks....que bé que ens ho hem passat!!!! Aquests entrenos són els que de veritat et donen la sensació de que estàs preparant algu "gran", per mi es clar. El tema blog l'aparcarem de moment ja que a la que acabi la Marató m'entorno al futbol i passo de vosaltres una temporadeta, que sinó em matareu...je je je!!!! La veritat és que vull continuar fent Mitges i curses de 10Km, ja que així m'ho combino millor amb la meva passió el Futbol, sense oblidar els Tri, es clar!!!! En fi nanu merci pel Matí que ens hem fotut i Audiós!!!!

The Dark Knight dijo...

Hola,t´encontre per el blog de karli....estic reclutant gent per al marató de Barcelona jejeje...em fà convoy trobarme per ací a gent en la que compartiré cursa el día 2 :) :P. Quina canya de entrene!.Veig que fàs series i tot...al teu ritm,pero ls fàs...aixó es mol important....amb el teu temps de la mitja,de segur que estaràs per vaix de 3h.45...serà la 1ª? Doncs disfrútala,pero si pot ser amb bona marca millor que millor ,no? jejeje....Adeu.

Adrián.

Ferran Vila dijo...

Gràcies per les fotos Karli, estan guapes. Amb l'esprint encar flipo, ja,ja. Auesta setmana quiet no estaré i si puc correre el 3 últims dies. El que vec pitxor es venir a fer la tirada llarga el dissabte, em cuadre més pel diumenge. Ja parlarem.

Gràcies a tú Abraham, un bon día. Itant que serà gran ixò, ja ho veuras. Ves preparant-te que cuant pasem la marató pillarem la bici, je,je.

Benvingut Adrià. En Karli ja m'havia parlat de tú, avui en tingut temps per explicar-nos la vida, je,je. Sí, m'estreno a la marató, aquest és el temps que tinc al cap mes o menys, ja es veura, el que vull es acabar i disfrutar el màxim posible. Et posso u link per seguier-te.
Salut.

Oscar 1977 dijo...

Ferran, no he pogut d'estar-me despres de llegir-te i caure que avui tenieu el 30. Molt bon entrenament, això pinta per fer la marató a 3h. 45' i disfrutant-la, no sé si m'entens... Salut company!!

SANTI PONS dijo...

Vaia crack estas fet tu també!!!esteu com cabres Ferran!despres de la presentació no et perdono una sortida amb bici eh! jo ja mateix he de posar-me a correr perquè sinó serà un drama!!!!!!! la presentació Ok, ja ho has vist ... nomes et faltava pujar despres dels 30kms que has fet!despres de la marató de bcn bici ok? jejeje

Ferran Vila dijo...

Gràcies Oscar. Avui m'he aixecat molt bé, he recuparat molt, així que la moral está a tope y els 3:45 són l'objectiu. Salut i esperem la crònica d'avui, segur que us va de conya.

Santi, et prometo que em va saver molt greu no pujar air, però en serio que estaba fos. En cuant recuperme de la martó la bici fijo. Al Karli li he promes que aquests any agafarà un bon cop de pedal je,je.

robert mayoral dijo...

superats aquests entrenos ja tens la marató al sac!!! alguna previsió de temps??

Fran dijo...

L'esprint aquest demostra que encara us quedava més benzina, i que en efecte, has sapigut aprendre a patir, i a gaudir de l'entreno més dur. Felicitats Ferran. Ànim!

javipobla dijo...

Ferran aquesta sensació de cansament a 3 setmanes de la marató és bonissima,t'ho dic per experiencia,a falta de 15 dies quan baixis els entrenos recuperaras i estaras en perfecte estat pel gran dia,aixo pinta be nanu.

Mariona dijo...

Aquestes tirades llargues són les que van bé!! Enhorabona i ànims que la marató està a tocar... I aquesta vegada que no faltin les fotos. Jo faré segurament 21 Km corrent + 10 Km caminant :-)

IceXavi dijo...

Molt bons els entrenos!! Segur que faràs tiempazo a la Marató!! Molts ànims i a seguir entrenant!!!

Una abraçada!

Byk dijo...

Tu si que fas honor al nom del teu blog i no jo que faig acumulandokilos jejejejje. Molta força Ferran, això ho tens mes que fet i amb el Karli al costat segur que no fallaràs!! Ojo l'Abraham que porta un hacha a la mà el cabró!!! jejejejjjeeje

SANTI PONS dijo...

Ferran,
no donen senyals de vida ni tu ni en karli... que ara entreneu d'amagat o que? jejeje

Abraham dijo...

ja ja ja..... ké kabró Byk....je je je!!!!!

Abraham dijo...

Ferran Dissabte 33km, no? Com que vas dir que no n'estaves segur. Digues algu!!!! Ets un Crak!!!

karli dijo...

No us molesteu que es que el senyor Ferran te una feina tan estressant, que fa 15 dies varen anar a Cancun i ara resulta que aquesta setmana han anat a esquiar tambè amb els de la feina!!quina cara, i els altres tirant el pais endevant!!!!jejejeje...i a sobre vindra cansat cansat, quins pabrots!

Abraham dijo...

Kina rao que tens Karli, tu i jo pencan per poder pagar-li el Forfait a aquest vividor....je je je je je je je!!!!!!

Ferran Vila dijo...

Robert, no diguis blat si no està al sac i ben lligat, je,je. Crec que puc estar sobre 3:45, pe`rò no vull presionarme gaire a veure com em trobo aquestes setmanes.

Gràcies Fran, alguna cosa em sembla que sí que estic apranent.

A veure com va Javi, gràcies pels ànims.

Vinga Mariona, a veure cuant la fas sencera eh?, je,je. A vuere si ens veim per la "fotiqui".

Gràcies Xavi, a veure si acabem el primer objectiu de la temporada, deprés a nada i pedalar, je,je...espero que coincidim a mes d'un tri.

Byk, no defallegis, Roma no es va conquerir en un día. Amb el Karli tinc un entrenador-psicoleg-amic, impagable. L'Abraham té la destral molt esmolada, je,je.

Santi he estas 4 dies fora, per feina, bé feina y 3 dies de ski, no he fet massa vida de maratonià, però es el que em tocaba. Abraham, Karli, no protesteu tant, a tot arreu "cuecen habas". Sempre es veu lo maco, algún día us explicaré els marrons, je,je.

robert mayoral dijo...

3.45! va segur que faràs menys...ja veuràs, sense presió i anant fent ja veuràs....sort!

Ferran Vila dijo...

Robert tú saps que en una proba així poden passar 1000 coses,per això no em vull presionar gaire amb la marca i mirar de disfrutar dins del possible. Interiormen?, doncs sí, tinc una veuete que em diu "corre, corre que faras menys". Pero ja et dic vull seguir amb el cap sobre les espatlles i a veure que passa.

Powered By Blogger